2008

Fotografije uz članak 10
31.12.2008

Da bi se spriječila erozija tla na obalama ribnjaka, a ujedno i poboljšala flora, te se stvorile dodatne lokacije za mrijest i boravak ribe, početkom godine zasađene su na području sva tri ribnjaka sadnice trstike, bambusa i ostalog vodenog bilja. Ujedno su zamijenjene sadnice drveća koje nisu uspjele prezimiti nakon sadnje. Tokom cijele godine održavana su klupska natjecanja, a tradicionalno je u sklopu proslave dana Općine, održan 6. kup u lovu ribe na plovak. 

Početkom kolovoza započeti su opsežni radovi koji su potrajali sve do kraja godine. Izbetonirani su prilazi grlenjacima, postavljeni su temelji za budući most preko prvog spojnog kanala, te temelji za skladišni prostor sa sanitarnim čvorom. Istovremeno se prišlo realizaciji dugo planiranog zahvata vode iznad prvog mlina na Maloj Bednji. Izgrađen je šaht, postavljen je cjevovod dužine cca. 130 metara, te spojen na postojeći sustav napajanja ribnjaka vodom. Time je osiguran stalan i cjelogodišnji dotok vode u sva tri ribnjaka. Do kraja godine izgrađen je sanitarni čvor sa skladišnim prostorom, objekat je pokriven i iznutra doveden u funkciju. 

U narednoj godini planira se uređenje drvene fasade objekta. Uz navedeno, važno je istaknuti i činjenicu da je objekat priključen na niskonaponsku mrežu.

Korisni linkovi