2006

Fotografije uz članak 1
31.12.2006

U 2006. godini napravljeno je mnogo, što je pozitivno odjeknulo u javnosti, jer su promjene ovoga puta bile daleko uočljivije nego ranije, prvenstveno iz razloga što se u kratkom roku odvilo mnogo vidljivih promjena. Započela je regulacija rijeke Bednje na cijelom području kojim gospodari ŠRK „Keder“ Beletinec. Tim je zahvatom zaustavljeno izlijevanje rijeke, koje je do tada predstavljalo velik problem kako za vlasnike poljoprivrednih površina i ugrožene objekte uz rijeku, ali i za športsko-rekreacijske ribnjake smještene tik uz desno korito Bednje.

Prvi je ribnjak za vrijeme regulacije rijeke Bednje ujedno odmuljen te samim time produbljen i proširen sa svrhom da bi se poboljšala kvaliteta ribljeg staništa. Saniran je i iskopan treći ribnjak, te su sva tri ribnjaka povezana spojnim kanalima. Dovršeni su i radovi na odvodnim sustavima iz ribnjaka, koji omogućuju kontroliranje razine vode.

Klub iste godine vrši i osposobljavanje svojih kadrova, te školuje tajnika kluba Sinišu Balaška za stručnog voditelja, čija je zadaća, između ostalog, izrada godišnjih planova poribljavanja i drugih relevantnih dokumenata. Surađujući sa Hrvatskim športsko ribolovnim savezom, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, te Državnim inspektoratom-ribarska inspekcija, školovano je i 5 ribočuvara.

Korisni linkovi