2002

Fotografije uz članak 1
31.12.2002

Već naredne, 2002. godine, ozbiljno se prionulo na posao i aktivno se pripremala sanacija rukavaca i gradnja budućih ribnjaka. Jedan od aspekata rada bila je izrada i pribavljanje potrebne dokumentacije. Ususret klubu te godine izlazi Ured za katastar s Područnim uredom u Novom Marofu, koji vrši izmjere cijelog terena rijeke Bednje te područja predviđenog za ribnjake. To je bila ujedno i osnova za izradu potrebne projektne dokumentacije. Od Hrvatskih voda iste godine pribavljeni su vodopravni uvjeti.

No važnije je osvrnuti se na događanja na terenu. Iste godine započeti su radovi na prvom rukavcu, a prema mogućnostima kluba tokom godina su uređena i slijedeća dva rukavca. Prije uređivanja terena sukladno planovima, bilo je nužno riješiti pitanje otpada. Velikim sponzorstvom Univerzala iz Varaždina s područja prvog ribnjaka odvezeno je preko 40 tona raznog otpada koji je, iako dokaz ljudskog nasilja nad prirodom, godinama bivao doslovce zanemarivan i smatran sasvim nevažnim pitanjem.

Nakon mukotrpnog, no uspješnog otklanjanja otpada i šokantnih otkrića kako čovjek svjesno narušava okoliš u kojem živi, započinje iskop i uređenje prvog od tri ribnjaka. Očišćen teren je u suradnji sa Hrvatskom Vodama i Hidroingom produbljen, i pripremljen za riblje stanište sukladno propisima.

Korisni linkovi