2001

Fotografije uz članak 1
31.12.2001

21. siječnja 2001. godine, nakon mnogih inicijalnih sastanaka i pregovora između pokretača ideje o športsko-rekreacijskim ribnjacima, održana je osnivačka skupština na kojoj je donijeta odluka o osnivanju Športsko ribolovnog kluba „Keder“ Beletinec. Na skupštini je prisustvovalo 17 pokretača ideje, te 5 gostiju iz drugih klubova. Pokretači ideje su postali punopravni članovi kluba sa danom njegova osnutka, i na taj način oni kao pojedinci nesebično pridonose sve većoj zainteresiranosti javnosti za ovaj projekt i kontinuiranom godišnjem povećanju broja članova.

Na istoj je skupštini donesen Statut, koji je tokom godina prilagođavan Zakonu o sportu, Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, te Zakonu o udrugama. A da se radi o ozbiljnom projektu, potvrđuje i činjenica da je ŠRK „Keder“ Beletinec već iste godine primljen u članstvo Športsko ribolovnog saveza Varaždinske Županije te u Hrvatski športsko ribolovni savez.

Iste godine potpisan je i sporazum sa tadašnjim nosiocem ribolovnog prava na području Općine Sveti Ilija, Športsko ribolovnim društvom Novi Marof, o korištenju voda za obavljanje športskog ribolova. Od tada počinje kontinuirano poribljavanje rijeke Bednje te priprema za raščišćavanje rukavaca zatrpanih otpadom.

Korisni linkovi